InterActing nieuwe samenwerking met JetBlue

JetBlue steunt non-profit theaterschool voor jongeren met autisme

Amsterdam, Juli 2024 – JetBlue, de luchtvaartmaatschappij uit New York die dagelijks vliegt van New York en Boston naar Amsterdam Schiphol, is vanaf dit jaar een samenwerking aangegaan met InterActing, de theaterschool voor jongeren met autisme. Deze non-profit ondersteunt jongeren door middel van improvisatietheater.

Improvisatie helpt neurodivergente jongeren beter met de wereld om te gaan en vrienden te maken. In Nederland zijn er ongeveer 50.000 kinderen en jongeren met autisme. Vanaf 2024 heeft InterActing, naast de reguliere acteergroepen (van 12 tot 22 jaar), een showteam opgericht met aanstormend talent.

JetBlue zal het showteam helpen met een jaarlijkse donatie, waarmee de acteercoach, de repetitieruimte, de catering voor de repetities en de reizen voor de shows op locatie mogelijk worden gemaakt.

JetBlue GM Europa, Maja Gedosev:
“JetBlue blijft betekenisvolle relaties koesteren binnen de gemeenschappen die we bedienen en we zijn verheugd om onze samenwerking met InterActing aan te kondigen om hun buitengewone initiatief te ondersteunen dat mensen met autisme in staat stelt om te schitteren op het podium. JetBlue zet zich in voor inclusiviteit en diversiteit en we zijn er trots op samen te werken met InterActing om iedereen de kans te geven hun talent en creativiteit te laten zien. Samen kijken we ernaar uit om een positieve impact te hebben op het leven van velen door de transformerende kracht van de podiumkunsten.”

Medeoprichter Saskia Maas: “Improvisatietheater is een vorm van theater zonder script. Er zijn wel principes die je gebruikt om te kunnen improviseren en die zijn heel handig voor het dagelijks leven van onze neurodivergente tieners. Of het nu gaat om het kunnen voortbouwen op elkaars ideeën of het spelen met verschillende rollen en emoties, bij InterActing krijg je de kans om het leven een beetje te oefenen in een veilige omgeving.”

Over Stichting InterActing
InterActing is in 2018 opgericht door Saskia Maas (medeoprichter van comedy instituut Boom Chicago) en Pim Donkersloot, pedagoog en gezinstherapeut. Maas heeft twee kinderen, waaronder een zoon met autisme, en Donkersloot is vader van twee autistische kinderen. Ze gebruiken improvisatietheater om autistische jongeren te helpen sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen, hun zelfvertrouwen te vergroten en zich aan te passen aan veranderende situaties, zodat ze zich beter staande kunnen houden in de wereld.

info@interacting.nl

Rozengracht 117, 1016LV

Amsterdam RSIN: 859009026

Interacting
© Kavango