Spotlight op autisme

26 maart 2024

Autistische mensen zelf inzetten is een voorbeeld van werkelijke inclusiviteit. Niet alleen nodigen we ze uit voor het feest, maar we laten ze zelf dansen”. Professor Sander Begeer, Vrije Universiteit Amsterdam

Zet 26 maart in je agenda voor een prachtige middag vol boeiende gesprekken, paneldiscussies en presentaties over het creëren van mogelijkheden voor mensen met autisme om zichtbaarder te worden in de Nederlandse media.

Er bestaan nog steeds vooroordelen en stereotiepe gedachten over mensen met autisme, waardoor ze niet in films, reclamespots en tv-shows worden gecast. In het huidige moderne medialandschap zijn ze vrijwel onzichtbaar. Als ze te zien zijn, is dat vaak op een klassieke ‘Rain Man’-manier. Deze beperkte representatie bestendigt misvattingen en bevordert een beperkt begrip van autisten en waartoe zij in staat zijn.

Wat zijn de verschillen en gedeelde kenmerken tussen neurodiverse en neurotypische mensen? En hoe kan deze kennis ons in staat stellen om hun inclusie in passende rollen, zelfs kleine, binnen verschillende mediaproducties te vergroten.

In samenwerking met de Israëlische ambassade in Den Haag nodigt InterActing, Amsterdams gewaardeerde non-profit theaterschool voor tieners met autisme, een groep vooraanstaande sprekers en panelleden uit die verbonden zijn met het Nederlandse medialandschap. Het evenement vindt plaats bij Boom Chicago aan de Rozengracht 117 in Amsterdam, de thuisbasis van de InterActing-lessen en shows. Het programma is Engelstalig en aanmelden kan via https://boomchicago.nl/spotlightonautism/ voor 23 oktober!

info@interacting.nl

Rozengracht 117, 1016LV

Amsterdam RSIN: 859009026

Interacting footer
© Kavango